El moment de vendre una casa, sigui quin sigui el motiu, és un moment important que es pot convertir en un còctel d’emocions: il·lusió, esgotament, decepció, nostàlgia, alegriaFer tota la tramitació de manera organitzada és essencial perquè et resulti senzill i ràpid. 

A Ecopime t’assessorem en tot el procediment de venda de la teva llar. 

Vendre un habitatge requereix un procediment i una sèrie de documentació. Per tal d’obtenir el vistiplau del notari sobre la compravenda, hi haurà documentació que serà obligatòria, i d’altra imprescindible en funció de les característiques de la llar. 

El certificat energètic, la cèdula d’habitabilitat i el certificat ITE són tres tràmits obligatoris a l’hora de vendre una llar, que necessitaràs un tècnic autoritzat. A Ecopime som tècnics experts en aquest tipus de tramitació. 

Documentació necessària per a vendre un habitatge 

A continuació t’expliquem la documentació que caldrà que tinguis al dia per tal de vendre la teva llar: 

· DNI o document d’identitat 

Portar el DNI o targeta de residència al notari és imprescindible per fer efectiva la compravenda. Cal que comprovis que el document no estigui caducat i portar-lo present. 

· Títol de la propietat o document que acrediti  

Aquí hi trobem l’escriptura de la compravenda de la casa, el document d’adjudicació (en cas d’habitatge heretat) i el document de capítols matrimonials (en cas que se’n disposi).

· El certificat energètic 

Per tal de vendre o llogar una casa, és imprescindible disposar del certificat energètic de la llar. Es tracta d’un informe que consta de diverses pàgines amb informació sobre l’orientació, la situació, la envoltant, la il·luminació i els sistemes de producció d’energia de l’immoble, i determina la qualificació de l’eficiència energètica de l’edifici. Aquest document te una validesa de 10 anys i es necessari que no estigui caducat en el moment de fer el tràmit de venda o lloguer de l’immoble. 

Necessites obtenir el certificat energètic de la teva llar? A Ecopime t’ajudem a obtenir-lo. 

Per tal d’obtenir el certificat energètic, necessitaràs un tècnic certificador (arquitecte, enginyer o tècnic autoritzat). A Ecopime som tècnics especialitzats en certificacions energètiques 

· Cèdula d’habitabilitat  

La cèdula d’habitabilitat és un document que acredita que un habitatge compleix els requisits d’habitabilitat fixats per la llei. Aquesta té una vigència de 15 anys de manera que cal verificar que no hagi caducat, ja que és imprescindible que sigui vigent en moment de fer el tràmit de lloguer o venda de l’immoble. 

En cas que la cèdula d’habitabilitat no sigui vigent, també necessitaràs un tècnic certificador (arquitecte, enginyer o tècnic autoritzat). 

L’equip d’Ecopime som tècnics autoritzats amb tramitacions de cèdules d’habitabilitat. 

A Ecopime som tècnics autoritzats amb tramitacions de cèdules d’habitabilitat, amb més de 10 anys de trajectòria en el sector. 

· Certificat ITE 

El certificat ITE és un document que  determina l’aptitud de l’edifici. Si no en disposem a l’hora de vendre la casa, caldrà contactar amb un tècnic especialitzat. Aquest, ja sigui arquitecte, aparellador o enginyer de l’edificació, comprovarà l’estat general de l’edifici. La ITE del edifici és un tràmit obligatori per a tots els edificis o cases de mes de 45 anys d’antiguitat. 

L’equip d’Ecopime Som especialistes en arquitectura tècnica i en inspeccions tècniques d’habitatges

· Rebut de pagament de l’IBI 

Cal certificar estar al corrent de les obligacions de la propietat, en aquest cas de l’impost sobre els béns immobles.  

Segons estableix la llei, el rebut de l’IBI corresponent a l’any de venta l’ha de pagar el propietari, perquè és qui apareix com a amo de l’habitatge amb data 1 de gener. 

· Últimes factures de subministraments  

Caldrà també aportar les fotocòpies de les últimes factures de subministraments: aigua, llum, gas i la taxa d’escombraries de l’ajuntament. 

Si vols vendre un habitatge i necessites la tramitació del certificat energètic, la cèdula d’habitabilitat o el certificat ITE, contacta’ns sense compromís. 

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA