De tots els documents relacionats amb la nostra vivenda, un dels que més rellevància ha pres en els últims anys és el certificat energètic (o certificat d’eficiència energètica). En cas de compra o lloguer d’un immoble, el certificat energètic acredita l’eficiència energètica d’aquesta casa, pis o local.

L’obligació de mostrar el certificat energètic està regulada a Espanya pel Reial Decret 235/2013. La normativa de certificació energètica procedeix d’una Directiva Europea que ja han acatat tots els estats membres.

Qui és el responsable d’obtenir l’etiqueta energètica?

La responsabilitat d’obtenir aquest certificat energètic és del propietari de l’habitatge, qui ha de contractar el servei d’un tècnic certificador per obtenir el seu certificat energètic.

El contingut del certificat energètic es resumeix en l’etiqueta energètica. Aquesta etiqueta, d’aspecte semblant a l’etiqueta energètica present en electrodomèstics, indica les qualificacions d’emissions i de consum que l’immoble ha obtingut en el seu certificat energètic, en una escala de colors que va de l’A, la més eficient, a la G , la menys eficient.

Per això, sempre hauràs de fixar-t’hi ja que la qualificació energètica ha d’aparèixer en qualsevol anunci publicitari d’un immoble.

Fins que no es realitza la compravenda, el certificat energètic és propietat del propietari i, com a tal, ha d’aparèixer en els contractes de compra venda.

És necessari que un professional acreditador elabori el document de certificació energètica.

En cas de lloguer s’ha de mostrar i lliurar una còpia de l’certificat energètic a l’inquilí. També es demanarà el certificat energètic a l’hora de dipositar la fiança d’un lloguer a l’organisme oficial que correspongui.

Com és el certificat energètic?

El certificat energètic és un informe que consta de diverses pàgines. Conté abundant informació sobre l’orientació, la situació, la envoltant, la il·luminació i els sistemes de producció d’energia de l’immoble.

A la primera pàgina del certificat energètic contenen les dades generals de l’immoble, a més de les dades de l’tècnic certificador. A la part inferior s’indica la qualificació energètica global de l’immoble, en termes d’emissions de diòxid de carboni alliberat a l’atmosfera. S’expressa en una escala de l’A a la G.

Aquesta qualificació apareixerà en l’etiqueta d’eficiència energètica, quan es registri el certificat energètic. També apareixerà a l’etiqueta energètica la qualificació de consum d’energia (Kw h / m2 • any)

A Ecopime podem guiar-te per obtenir el certificat energètic de l’espai que vols vendre o llogar. Parlem?

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA