Si està interessat en la compravenda del seu habitatge, o contractar subministrament d’aigua, gas o electricitat, necessita disposar de la seva cèdula d’habitabilitat. A Ecopime li preparem el certificat d’habitabilitat del seu immoble, que té una validesa de 15 anys.

La cèdula d’habitabilitat és un document que certifica que un habitatge és legal i que compleix els requisits i les condicions per habitar-hi, quant a salubritat, higiene i solidesa de l’estructura.

Disposar de la cèdula d’habitabilitat és imprescindible per a poder llogar i vendre un habitatge.

Requisits per a la cèdula d’habitabilitat

Viure sense cèdula d’habitabilitat està al marge de la llei, i hi ha uns requisits que cal complir per tal de disposar d’ella. Aquests són:

  • L’habitatge ha de tenir una superfície útil de com a mínim 36 m².
  • Ha de tenir com a mínim un menjador o zona d’estar, un lavabo i una cuina.
  • L’alçada mínima de l’immoble ha de ser de 2’5 metres, excepte als banys i a la cuina, on l’alçada pot ser de 2’2 metres.
  • Cap de les estades de la casa poden ser de pas per a altres locals que no siguin els propis de l’habitatge. En el cas dels lavabos, tampoc poden donar accés a altres zones de la casa.
  • Les estades de l’habitatge poden ser com es vulguin, però tant la cuina com els lavabos han de tenir una porta de separació amb la resta de l’immoble. A més, hi ha unes mides concretes que cal complir per als dormitoris i la zona d’estar.

Si un habitatge no compta amb la cèdula d’habitabilitat, el contracte de lloguer o compravenda pot quedar anul·lat.

  • L’immoble ha de disposar d’aigua freda i calenta així com evacuació d’aigua i electricitat. A més, la cuina ha de tenir com a mínim una aigüera, un aparell per cuinar i un sistema d’extracció mecànica de fums.
  • Els lavabos han de tenir una pica, un vàter i una dutxa; i l’habitatge ha de comptar amb una instal·lació que permeti rentar la roba, a més d’un sistema que permeti interactuar des de l’accés a l’edifici de l’habitatge.

[Tweet “A l’hora de vendre és imprescindible tenir la cèdula d’habitabilitat. Contacti amb @Ecopime.”]

 

Necessita també el certificat d’eficiència energètica?

Si vol llogar o vendre el seu habitatge, també necessitarà el certificat d’eficiència energètica. Es tracta d’un document oficial redactat per un tècnic competent, que inclou informació objectiva sobre les característiques energètiques de l’immoble.

Contacti amb Ecopime si necessita disposar del certificat d’eficiència energètica del seu habitatge o local.

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA