Arriba el temps de les onades de calor de l’estiu, l’època que si no tenim la casa preparada per la radiació solar, ni la nostra llar ens serveix com a refugi per a sobreviure de la calor.

Si la seva casa compta amb aire condicionat, sabrà que el seu consum encareix la factura de llum, motiu pel qual és interessant aïllar l’edifici per encendre menys hores l’aire que tingui instal·lat. En cas que no disposi de cap sistema de refrigeració, encara té més motius per saber com pot mantenir la seva llar fresca a l’estiu.

 

Com aïllar la seva llar de la calor de l’estiu?

Una bona estructura del seu edifici i una arquitectura coherent permetrà que les radiacions de calor no entrin a casa seva, de la mateixa manera que a l’hivern l’aïllaran del fred.

Sovint un dels motius pels quals una llar no és eficient energèticament és degut a l’antiguitat de l’edifici. És important saber que les despeses energètiques es poden reduir considerablement a través de mesures de rehabilitació de la seva llar.

[Tweet “Contacti amb @Ecopime si ha pensat en rehabilitar el seu edifici per millorar-ne l’eficiència energètica.”]

Aïllar la seva llar de la calor i el fred li permetrà un estalvi energètic i una millora del seu benestar.

A continuació li donem  consells per a mantenir la seva llar fresca malgrat la calor de l’exterior:

  • Instal·lar material aïllant a la llar

Utilitzar llana de roca, fibra de fusta, cel·lulosa o perles EPD de grafit ens permetrà protegir la llar del clima de l’exterior, tant a l’estiu com a l’hivern. Alhora ens aportarà altres beneficis com evitar humitats per condensació a l’edifici i aïllar-lo contra el soroll.

Amb un bon aïllament tèrmic podem estalviar entre un 30 i un 70 % d’energia de la llar.

  • Instal·lar aïllant tèrmic a l’exterior de l’edifici

Es tracta del Sistema d’Aïllament Tèrmic Exterior o SATE, en el qual habitualment s’utilitzen planxes rígides de materials com la llana de roca o el poliestirè.

Un tipus d’aïllament molt utilitzat d’aquest tipus és el de poliestirè extruït, que es col·loca a la zona de l’impermeabilització de la façana i és molt durador. L’aïllament també pot ser a través dels envans, amb suro poliespán, per exemple.

[Tweet “Vol aïllar el seu edifici de la temperatura exterior? Contacti amb @Ecopime.”]

  • Tenir amb finestres grans, de doble vidre i persianes

Les obertures grans en forma de finestres permetran que quan baixa la temperatura a la nit puguem refrescar la llar més fàcilment. És interessant també que siguin finestres de doble vidre, perquè compten amb una baixa conductivitat tèrmica i un coeficient baix d’absorció de la radiació. I sobretot, instal·lar persianes per a contribuir en l’aïllament de la llar.

  • Instal·lar il·luminació LED

La il·luminació LED emet poca calor, a part de ser un tipus de llum de baix consum, motiu pel qual és el sistema ideal per a l’estalvi energètic i per a mantenir la llar més fresca. En el cas de les bombetes fluorescents, per exemple, il·luminen a través d’una reacció dels gasos al seu interior, de manera que es transforma en llum però també en calor.

 

►  Ha pensat en replantejar la seva llar a nivell d’eficiència energètica i aïllar-la de la calor de l’exterior a l’estiu, o fred a l’hivern? Contacti amb Ecopime.

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA