La Generalitat de Catalunya ha obert una nova convocatòria de subvencions i ajuts per millorar la conservació, l’eficiència energètica, la sostenibilitat, la seguretat i l’accessibilitat als edificis destinats a l’habitatge.

Es tracta d’uns ajuts per al finançament d’obres de rehabilitació, que es poden demanar en forma de préstec fins al 15 de novembre, i les subvencions fins al 18 de setembre de 2020.

L’objectiu de la iniciativa és, un any més, motivar a que les comunitats de propietaris realitzin obres de rehabilitació d’acord amb la Inspecció Tècnica de l’Edifici, i mantenir així els habitatges amb bones condicions.

Requisits per a l’ajut econòmic per a la rehabilitació d’habitatges

L’Institut Català de Finances i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya atorguen un import total de 10 milions d’euros per fomentar la rehabilitació d’edificis, per tal de garantir el dret a un habitatge digne i adequat.

A Ecopime l’assessorem en tota la sol·licitud de la subvenció i ajuts per a rehabilitar el seu edifici.

Per acollir-se a l’ajut, s’han establert uns requisits que cal complir:

  • El 70% de l’edifici, com a mínim, ha de ser destinat a l’habitatge.
  • Cal disposar de l’Informe d’Avaluació de l’Edifici i el Certificat d’Eficiència Energètica (CEE) amb l’etiqueta de qualificació energètica (EE).
  • Es pot sol·licitar per a obres no iniciades o ja iniciades i no finalitzades.

[Tweet “Vol saber què necessita per a sol·licitar ajut per a la rehabilitació del seu habitatge? Contacti amb @Ecopime.”]

Tipologia d’ajuts per a la rehabilitació d’edificis residencials

La Generalitat ofereix tres tipologies d’ajuts amb la finalitat d’incentivar a la rehabilitació d’habitatges. Aquests són:

  • Ajuts en forma de préstecs a comunitats de propietaris

El termini de sol·licitud és fins el 15 de novembre de 2020, i l’import de l’ajut és a partir de 30.000 euros per a comunitats de propietaris, i fins a 20.000 euros per habitatge d’una comunitat. Aquest ajut compta amb un tipus d’interès del 2% fix.

  • Subvencions per a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial

El termini de sol·licitud és fins el 18 de setembre de 2020, i l’import de l’ajut és com a màxim el total de les obres subvencionades. Per acollir-se a la subvenció, com a mínim, el 50% dels habitatges han de ser el domicili habitual i permanent dels seus propietaris o llogaters.

  • Subvencions per a rehabilitar els edificis de tipologia residencial dels barris del parc públic d’habitatges

El termini de sol·licitud és fins el 18 de setembre de 2020. En aquest cas, tots els habitatges han de ser el domicili habitual i permanent dels seus propietaris o llogaters, i l’import de l’ajut pot ser com a màxim el total de les obres subvencionades.

[Tweet “Contacti amb @Ecopime si ha pensat en rehabilitar el seu edifici i acollir-se a les subvencions vigents.”]

Vol acollir-se a les subvencions per a la rehabilitació d’edificis residencials? Contacti amb Ecopime per informar-se’n i preparar tot el que necessita.

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA