Emprendre en l’obertura d’un local comercial per a un negoci implica diferents passos des de la tria de l’espai adequat i fins a la part administrativa per a tramitar i regularitzar llicencies i complir normatives. 

Gestionar tots els punts necessaris per a la seva creació pot resultar una inversió gran de temps, per això és important poder comptar amb un equip especialitzat en aquests tràmits. L’agilitat i la seguretat de l’equip beneficia a l’empresari/ària. Des d’Ecopime ens encarreguem de que tots els processos es duguin a terme correctament per facilitar el bon desenvolupament del projecte d’obertura. 

 

Obtenir la llicència d’obertura d’un local comercial. 

Per a sol·licitar la llicència d’obertura d’un local per a la realització d’activitat comercial és necessària la tramitació i validació del projecte d’obertura per part d’un professional tècnic. A més a més, és important tenir actualitzat aquest projecte sempre que es realitzin canvis estructurals o reformes arquitectòniques per a seguir amb la seva validesa. 

Triar el local on desenvolupar l’activitat comercial necessita tenir en compte punts importants que permetin assolir el seu objectiu d’acord amb les normatives establertes. El procés comença per la comunicació prèvia d’activitat i contrastar amb l’ajuntament de la localitat que compleix els requisits establerts municipalment que, prèviament, un equip d’experts haurà revisat i redactat un informe pericial de les condicions del local.  

Obtenir la llicència d’activitat requereix, a banda d’un examen tècnic de les instal·lacions, un estudi que certifiqui la seguretat i salut dels treballadors que seran present en el desenvolupament de l’activitat, un control d’accessos i comprovació dels sistemes de seguretat en prevenció d’incendis i altres riscs, les ordenances urbanístiques subjectes a l’activitat principal i complir amb els indicadors medi ambientals. 

A l’hora de presentar la documentació, l’empresari/àriaa també haurà de signar una declaració de responsabilitat per a iniciar l’activitat en la que es responsabilitza del compliment de les normes sobre el projecte d’activitat. 

 

Cada tipus d’activitat comercial necessitarà uns requisits i normatives especifiques que des d’Ecopime ens encarreguem de gestionar de manera òptima. 

Contacta amb nosaltres i t’assessorarem, t’acompanyarem i gestionarem tot el projecte per a donar a llum al teu negoci. 

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA