Per tal de prevenir els riscos laborals, minimitzar-los o bé saber com actuar en casos d’emergència, en edificis d’empreses, entitats o organismes és obligatori que els seus propietaris disposin d’un pla d’autoprotecció i d’emergència.

El Pla d’Autoprotecció (PAU) és un document per tal de garantir la bona actuació dels diferents agents que hi intervinguin davant una situació d’emergència. L’objectiu d’aquest document és poder prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns, i poder respondre correctament davant d’incidents.

Aquest document ha de contemplar qualsevol tipus de situació d’emergència i establir-ne la corresponent actuació de prevenció. Alhora ha de ser actualitzat periòdicament, ja que s’ha d’adaptar a les diferents situacions o novetats en l’espai (ampliació de les instal·lacions, canvi de personal, entre altres).

[Tweet “El Pla d’Autoprotecció garanteix la bona actuació dels diferents agents que intervenen davant una situació d’emergència.”]

Per tal que sigui efectiu, cal que tothom qui forma part de l’edifici conegui el Pla d’Autoprotecció, i sàpiga quin és el seu rol en cas d’emergència, així com les mesures per tal d’evitar els incidents.

Necessita elaborar un pla d’autoprotecció?

Per tal de dur a terme el pla d’autoprotecció del seu edifici, cal que contacti amb un professional tècnic competent, qui serà el responsable de redactar-lo i signar-lo.

Per a la seva elaboració, el tècnic és el responsable d’identificar els possibles riscos, elaborar el pla d’autoprotecció i establir-ne les normes d’actuació en cas de qualsevol incident amb la identificació dels responsables. Alhora també durà a terme un document on s’establirà la implementació del pla tot  planificant simulacres, accions de sensibilització i formació.

[Tweet “Necessita elaborar un pla d’autoprotecció? Contacti amb @Ecopime, la seva consultoria tècnica de confiança.”]

A Ecopime, seguretat i confiança

Tal com explicàvem en l’anterior article sobre el Pla d’autoprotecció de l’Ateneu de Sant Martí de Tous, a Ecopime som la seva consultoria tècnica de confiança, on li preparem i signem el pla d’autoprotecció de la seva empresa, entitat o organisme per tal que pugui garantir la seguretat del seu edifici.

[Tweet “En @Ecopime elaborem el pla d’autoprotecció de la seva empresa, entitat o organisme.”]

Contacti amb Ecopime aquí.

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA