Fer la Inspecció Tècnica d’un Edifici (ITE) és d’obligat compliment si es vol acollir a les recents subvencions públiques que fomenten la rehabilitació i accessibilitat dels edificis; a més de casos per a edificis unifamiliars. A Ecopime som experts en elaborar informes ITE, així com la preparació de projectes d’obres i el tràmit de sol·licituds dels certificats que en poden derivar.

La ITE és una inspecció visual de l’edifici feta per un tècnic competent encarregat de diagnosticar l’estat de l’habitatge, inspeccionar-lo i orientar sobre les actuacions a fer per a la seva conservació i manteniment. Fer-la evita situacions de risc, permet l’estalvi de diners i sensibilitza a la ciutadania respecte al manteniment dels edificis.

Subvencions per a la rehabilitació d’edificis

Aquest 2017, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Consorci de l’Habitatge de Barcelona ha publicat una convocatòria d’ajuts per a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial a Catalunya i a la ciutat de Barcelona i àrea metropolitana respectivament.

Aquestes subvencions estan dirigides a propietaris i administracions o empreses públiques, que vulguin efectuar alguna obra de rehabilitació que tingui com a objectiu la conservació, la millora de la qualitat, el compromís amb la sostenibilitat i l’accessibilitat de l’edifici.

Els habitatges de més de 45 anys és possible que aquest any ja hagin rebut la corresponent notificació per tal de dur a terme la inspecció tècnica del seu edifici (ITE), o la rebin en breu. Elaborar-la és d’obligat compliment i partir de la primera inspecció, amb motiu de la seva longevitat, s’ha de realitzar cada 10 anys (a Catalunya).

L’aval de l’experiència com a garantia d’Ecopime

A Ecopime som experts en el cicle de vida de l’edificació i vetllem per la salut dels edificis, assessorant al client en els processos de rehabilitació i manteniment dels immobles. A més de la inspecció tècnica de l’edifici (ITE), en els processos de rehabilitació també preparem projectes d’obres i tramitem la sol·licitud del certificat d’aptitud del client.

El nostre equip treballa conjuntament amb el client per tal de trobar la millor solució a les seves necessitats, mitjançant el tracte personalitzat de cada actuació que ens permet conèixer en profunditat el cas i treballar amb minuciositat i detall.

A Ecopime garantim una correcta sol·licitud, així com també el compliment de tots els requisits per a poder gaudir de les subvencions. És imprescindible disposar d’un bon informe tècnic de l’edifici, d’un correcte certificat d’eficiència energètica i d’un projecte d’obres i d’adequació de l’edifici precís i elaborat amb professionalitat.

Contacta amb Ecopime si has d’elaborar una ITE

La professionalitat, el compromís i la nostra passió per l’arquitectura i l’enginyeria són la millor garantia dels nostres serveis. Si has d’elaborar la ITE del teu immoble, o bé necessites assessorament, ens agradarà ser la teva consultoria de confiança.

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA