La Generalitat de Catalunya ha aprovat unes subvencions del Programa de rehabilitació d’edificis d’habitatges i habitatges individuals de titularitat privada, amb l’objectiu de fomentar l’arrelament en entorns rurals de Catalunya. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha aprovat les bases reguladores per a la concessió, en règim de concurrència pública no competitiva.
Els ajuts, d’un 50% del pressupost, tenen com a objectiu atreure i fixar població en entorns rurals a través d’actuacions destinades a revertir el procés de despoblament que afecta el territori, i donar resposta a la demanda d’habitatge assequible als nuclis de població més petits.
Noves subvencions del 50% del pressupost per a la rehabilitació d’habitatges rurals
Per una banda, es vol evitar la pèrdua de població al món rural, i per l’altra, incentivar la realització de projectes i actuacions singulars que estimulin i reforcin l’accés a l’habitatge en les diferents modalitats de tinença. Així, es considera d’interès públic, econòmic i social, promoure la conservació del patrimoni i la millora estructural i energètica d’edificis d’habitatges i habitatges individuals als entorns rurals.
Queden exclosos de la subvenció els edificis d’habitatges o habitatges individuals de titularitat privada que tinguin per finalitat l’ús turístic o la segona residència.
Qui es pot acollir a les subvencions per a la rehabilitació d’habitatges rurals
Les subvencions són adreçades a persones físiques o jurídiques privades, que siguin propietàries i que assumeixin la rehabilitació d’edificis d’habitatges o habitatges individuals de titularitat privada situats a municipis de menys de 500 habitants del conjunt de Catalunya; municipis de fins a 1.000 habitants que formin part de les comarques de la Terra Alta, les Garrigues, el Ripollès, el Priorat i la Ribera d’Ebre; o tots els municipis que formin part de la Vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, inclosos els nuclis agregats. No obstant, en queden exclosos el nuclis principals de les capitals de comarca (Vielha, el Pont de Suert, Sort, Tremp, la Seu d’Urgell i Puigcerdà).
Projectes tècnics, bàsics i/o d'execució, de rehabilitació de l'edifici d'habitatges o habitatge individual
Els projectes tècnics formen part de la fase inicial de planificació i disseny, on s’avalua l’estat actual de l’estructura i es proposen solucions viables i eficients per a la seva rehabilitació. A Ecopime, com a equip d’enginyers experts, treballem en estreta col·laboració amb els nostres clients per a comprendre les seves necessitats i objectius específics. Des de l’anàlisi de la infraestructura existent fins a la identificació d’àrees de millora i optimització, ens assegurem de desenvolupar un pla integral que compleixi amb les seves expectatives i requisits reglamentaris.
Vols aprofitar les noves subvencions i rehabilitar un habitatge rural? A Ecopime t’adjudem en tot el procés.
Establert el projecte tècnic, cal definir el detall dels aspectes estructurals, elèctrics, mecànics i arquitectònics del projecte. El nostre equip s’encarrega d’elaborar els plans i especificacions necessaris per a l’execució de les obres, garantint la coherència i la viabilitat tècnica del projecte.
A Ecopime t’ajudem en tot el procés de rehabilitació del teu habitatge i a ajudar-te a acollir als nous ajuts de rehabilitació d’edificis.
Consulteu tota la documentació de la publicació oficial aquí.