Aquest mes de juny el preu de l’electricitat ha passat a dividir-se en tres franges horàries diferents, de manera que el cost de l’energia pot arribar a triplicar-se, en funció de la gestió del seu ús. Malgrat en aquesta situació obliga a escollir les franges de consum elèctric més econòmiques, des d’Ecopime et proposem una sèrie d’altres consells per reduir la factura de la llum.

Gestionar de manera eficient l’energia et permetrà estalviar a la factura de llum.

Considerar les tarifes horàries pel consum energètic

Aquest consell és imprescindible, tenint en compte el nou sistema de tarifes impulsat pel Govern espanyol. En aquest sentit, cal considerar les següents franges:

Més econòmica

  • De 12 de la nit a les 8 del matí
  • Caps de setmana

Intermèdia

  • De 8 a 10 del matí, de 2 a 6 de la tarda, i de 10 a 12 de la nit

Més cara

  • De 10 a 2 del migdia, i de 6 a 10 del vespre

Aïllar la llar

Les transmissions d’aire acostumen a concentrar-se en portes i finestres, així com conductes de ventilació i al voltant d’extractors. Aïllar aquestes possibles filtracions d’aire permetrà un estalvi energètic important i un control de l’energia de la llar.

Algunes de les pèrdues energètiques poden ser solucionades per un mateix, però d’altres requereixen d’un equip professional que s’encarregui d’analitzar l’eficiència energètica de la llar, i aplicar-ne les mesures pertinents.

Ecopime treballem perquè la teva llar sigui energèticament sostenible.

Reorganitzar l’espai

Reorganitzar l’espai de la llar permet un aprofitament dels recursos naturals i una planificació de la distribució en funció de les capacitats de l’immoble.

En aquest sentit, és essencial aprofitar la il·luminació natural, així com els espais més freds de la casa.

Canviar les finestres

Per tal d’estalviar energèticament és important considerar el tipus d’instal·lacions que tenim, per exemple, a les finestres. El tipus de vidre que tinguem també serà un factor important a considerar pel que fa a l’aïllament, tant tèrmic com sonor.

Instal·lació d’equips d’energies renovables

Col·locar panells solars per a la producció d’aigua calenta, o bé fotovoltaics per a produir electricitat gratuïta a la llar, és una opció molt recomanable per estalviar cost energètic. A més, també hi ha altres opcions, com l’aerotèrmica, que resulten inversions a la llar per estalviar en servei de calefacció, refrigeració i aigua calenta.

A Ecopime replantegem la teva llar perquè sigui eficient energèticament.

Certificació energètica d’edificis

Per a la seguretat dels immobles i la gestió de l’estalvi, és molt important disposar d’una bona certificació energètica de la llar. Fer un ús eficient dels recursos i altres recomanacions que obtenim amb la certificació, permet economitzar la factura.

 

Vols replantejar la teva llar perquè sigui més eficient energèticament i puguis estalviar llum? Contacta’ns.

 

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA