Amb l’objectiu de fomentar l’autoconsum i l’emmagatzematge d’energies renovables, el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO) del Govern d’Espanya ha aprovat un Real Decret per tal de concedir 660 milions d’euros en subvencions per a instal·lacions d’autoconsum, emmagatzematge darrera comptador i climatització amb energies renovables.

El paquet d’ajudes està previst que s’articuli a través de sis programes; els tres primers, dirigits a sectors econòmics concrets, mentre que els tres últims, dirigits sobretot a habitatges, prenent com a referència el nombre de llars o habitatges principals, tot en base a les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Pròximament s’obrirà la convocatòria d’ajudes per part de la Generalitat de Catalunya.

A Ecopime t’assessorem en tot el procediment per tal d’aconseguir que la teva llar sigui sostenible a través de l’autoconsum.

Els diferents programes que contemplen les ajudes són:

  • Programa 1. Autoconsum i emmagatzematge en el sector serveis. Dotat amb 120 milions (20 milions per a emmagatzematge).
  • Programa 2. Autoconsum i emmagatzematge en altres sectors productius, com la indústria o l’agropecuari. Dotat amb 175 milions (25 milions per a emmagatzematge).
  • Programa 3. Incorporació d’emmagatzematge en autoconsums existents en sectors econòmics. Que repartirà 45 milions entre les Comunitats Autònomes i les ciutats de Ceuta i Melilla.
  • Programa 4. Autoconsum i emmagatzematge en el sector residencial, el sector públic i el tercer sector. Amb una dotació de 215 milions (15 milions per a emmagatzematge.
  • Programa 5. Incorporació d’emmagatzematge en autoconsums del sector residencial, sector públic i tercer sector, amb cinc milions pressupostats.
  • Programa 6. Climatització i aigua calenta sanitària obtinguda amb renovables en el sector residencial, inclosa l’habitatge públic protegit. Comptarà amb 100 milions.

 

El futur és de les energies renovables. Et sumes a la transició ecològica?

 

Què és l’autoconsum energètic?

L’autoconsum a la llar és la solució per tal de produir la pròpia energia elèctrica per a consumir a la nostra llar. Si l’autoconsum és fotovoltaic, l’energia es genera a través de plaques solars i s’aprofita l’energia solar.

Es tracta d’un sistema d’autoproveïment molt senzill i sostenible, doncs evitem l’explotació de recursos naturals no renovables com el carbó o el petroli. Amb ell, l’energia contínua produïda és transformada en corrent altern per l’inversor solar, i aquesta s’utilitza a l’habitatge.

 

Vols convertir la teva llar autosuficient? Ecopime som el teu equip de confiança, contacta’ns.

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA