L’obertura d’un nou local sempre és motiu de gran alegria. Quan algú decideix emprendre, comença a idear el futur del seu negoci i del seu local. A banda del disseny i estil gràfic, també s’hi ha de tenir clar que s’haurà de complir amb una sèrie de requisits indispensables per desenvolupar legalment la seva activitat en un espai físic.

Per aquest motiu, des d’Ecopime acompanyem a emprenedors de tots els sectors en l’obertura del seu establiment. Un dels projectes destacats del passat 2020 va ser precisament la obertura d’un comerç de fruites i verdures al carrer Bisbe Lorenzana de Girona.

Concretament, el nostre equip va preparar la documentació tècnica per a comunicar l’inici d’activitat, realitzant plànols de l’establiment de 40m2 i verificant el compliment de la normativa aplicable, elaborant el certificat tècnic i la tramitació telemàtica de la comunicació de l’activitat davant l’Ajuntament de Girona.

Disposar d’un certificat tècnic es una garantia que es compleixen les normatives d’aplicació com es l’accessibilitat, protecció contra incendis i seguretat industrial de les instal·lacions. Disposar d’un certificat tècnic es una garantia que el negoci està totalment dins la llei i pot prevenir-s’hi sancions administratives i econòmiques.

 

Però, quan és necessària una llicència d’inici d’activitats?

Sempre. Segons l’activitat que es vol desenvolupar es diu d’una manera o altre però sempre fa falta quelcom. Recentment ha entrat en vigor la nova llei 18/2020 de facilitació de l’activitat econòmica i a canviat una mica la tramitació: per exemple, en el cas d’aquesta botiga de Girona, com que disposa d’una superfície construïda inferior a 120m2, únicament va necessitar un certificat tècnic.
Si hagués disposat de mes de 120m2 hauria necessitat un projecte tècnic amb un certificat tècnic.

La diferencia entre un tràmit i altre es que en el segon cas es necessari realitzar una memòria tècnica on es justifiquin les principals normatives d’aplicació i planimetria descriptiva de l’establiment.

La grandària del local, el tipus d’activitat i per tant tràmit a realitzar faran variar el cost de la contractació d’aquest servei.

 

Com pot ajudar Ecopime en aquest procés?

Facilitem el procés! El client s’ha de centrar en el seu nou negoci i nosaltres ens encarreguem de dir-li que fer perquè el seu negoci compleixi amb la normativa d’aplicació. També realitzem les gestions amb l’Ajuntament per a la tramitació de la comunicació de l’activitat. El client si ho necessita també li podem fer els tràmits amb les companyies subministradores per a la contractació dels subministraments d’electricitat i aigua.

Treballar amb Ecopime es guanyar temps i tranquil·litat.

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA