La Generalitat de Catalunya ha aprovat una convocatòria d’ajuts per a la implementació d’energies renovables en autoconsum, emmagatzematge i usos tèrmics d’energies renovables dotada amb un total de 115.000.000 euros, del pressupost de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, provinent dels fons europeus Next Generation EU.

La recent convocatòria d’ajuts cobreix les instal·lacions comptin o no amb emmagatzematge, per a empreses, autònoms, entitats del tercer sector, sector públic i residencial (incloses les comunitats de propietaris). Són subvencionables els projectes fotovoltaics, eòlics i per a la generació tèrmica, ja siguin solar tèrmica, biomassa, geotèrmica, hidrotèrmica o aerotèrmica (tret de les tecnologies aire-aire).

 

Programes d’ajuts per a la instal·lació d’energies renovables

Per tal d’impulsar la instal·lació d’energies renovables, la subvenció contempla 6 programes d’incentius que contemplen energies renovables tant tèrmiques com elèctriques, diferents sectors de consumidors i sistemes d’emmagatzematge.

Programa d’incentius 1

El primer programa d’incentius compta amb un total de 18.462.410 euros per a l’autoconsum, i 3.692.364 euros per a l’emmagatzematge. Està dirigit a la realització d’instal·lacions d’autoconsum, amb fons d’energia renovable, en el sector serveis, amb o sense emmagatzematge.

Programa d’incentius 2

Contempla la realització d’instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, en altres sectors productius de l’economia, amb o sense emmagatzematge.

Per a l’autoconsum es destinen 25.538.228 euros i per a l’emmagatzematge, 4.761.703 euros.

Programa d’incentius 3

Que consisteix en la incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, ja existents en el sector serveis i altres sectors productius.

Compta amb un total de 8.815.794 euros.

Programa d’incentius 4

Relacionat amb la realització d’instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, en el sector residencial, les administracions públiques i el tercer sector, amb o sense emmagatzematge.

Per a l’autoconsum es destinen 32.570.161 euros i per a l’emmagatzematge, 2.442.762 euros.

Programa d’incentius 5

Aquest inclou la incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, ja existents en el sector residencial, les administracions públiques y el tercer sector.

Compta amb un total de 814.254 euros per a l’emmagatzematge.

Programa d’incentius 6

Sobre la realització d’instal·lacions d’energies renovables tèrmiques en el sector residencial. Considera les tecnologies solar tèrmica, bio-massa, geotèrmica, hidrotèrmica o aerotèrmica (exceptuant les tecnologies aire-aire) per climatització i/o aigua calenta sanitària a habitatges.

Compta amb un total de 16.285.081 euros per a les renovables tèrmiques.

L’autoconsum és una tendència en creixement i un essencial dins la transició energètica mitjançant les energies renovables, l’eficiència energètica i el desenvolupament sostenible.

A Ecopime t’assessorem i t’acompanyem en tot el procediment per tal d’acollir-te als ajuts i implementar l’autoconsum renovable. Contacta’ns sense cap compromís.

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA