A l’hora d’instal·lar mòduls fotovoltaics per a l’autoconsum, la primera fase d’execució és el dimensionat i disseny d’aquesta i, per tant, determinar quants mòduls fotovoltaics es necessitaran i com serà el volum de la instal·lació.

Recentment des d’Ecopime hem treballat en la memòria de dimensionat i disseny d’una nova instal·lació solar per a l’autoconsum, en un edifici consistorial de la comarca de l’Anoia, que comptava amb una potència de 3,35kWp.

Com calculo les plaques solars que necessito per a l’autoconsum? A Ecopime te n’assessorem i t’acompanyem en tot el procés d’instal·lació d’energies renovables.

 

En què consisteix el dimensionat d’una instal·lació solar?

Quan fem un dimensionat i càlcul d’una instal·lació de panells solars fotovoltaics tenim en compte l’espai disponible per a la instal·lació de plaques solars, tant si volem que sigui en una teulada com en el sòl i, en segon lloc, el consum d’electricitat anual de l’espai per a l’autoconsum. A part, també valorem el tipus d’inversors i panells que utilitzarem, les estructures, l’orientació i les ombres de l’espai.

En el dimensionat també considerem l’espai on ubicarem les plaques solars, tenint en compte les limitacions de cada espai; per exemple, és fàcil pensar en instal·lar-les a les teulades, però cal considerar xemeneies, ascensors, ventilacions, etc.

A Ecopime dissenyem la instal·lació de plaques solars d’autoconsum per tal que la teva llar sigui eficient energèticament.

 

Disseny d’instal·lacions per a l’estalvi energètic

A l’hora de dissenyar una instal·lació, a Ecopime considerem la despesa i requeriments anuals, per tal de fer un disseny que cobreixi tot el consum energètic durant les hores de sol. Tot i així, les instal·lacions també poden ser dissenyades considerant percentatges d’autoconsum i una altra part de connexió amb la xarxa, tot en funció de les necessitats i voluntat del promotor.

 

Subvencions per a la instal·lació de plaques solars

Per tal d’impulsar la instal·lació d’energies renovables, i gràcies als fons europeus Next Generation EU, l’administració pública està fent una important aposta per a oferir ajuts a la població, com la recent subvenció per a la implementació d’energies renovables en autoconsum, emmagatzematge i usos tèrmics d’energies renovables dotada amb un total de 115.000.000 euros, del pressupost de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

A Ecopime t’informem de totes les subvencions vigents i t’acompanyem per tal que te’n puguis beneficiar.

 

Vols instal·lar plaques solars per a l’autoconsum? Contacta amb Ecopime sense cap compromís.

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA