Emprendre un negoci és sempre una gran aventura que implica assumir grans responsabilitats, amb els seus pros i contres. Fer-ho acompanyat de professionals experts és la clau per evitar riscos i garantir la qualitat dels procediments.

Recentment des d’Ecopime hem treballat i redactat el projecte de comunicació d’activitat per a una rostisseria situada a la Rambla Sant Ferran d’Igualada, de 80m2 de superfície. Els responsables van requerir el projecte tècnic d’obertura del negoci, i van confiar en nosaltres com a equip tècnic competent per desenvolupar-lo.

 

Què és una comunicació prèvia d’activitat?

La comunicació prèvia d’activitat és un tràmit obligatori que han de realitzar aquells locals comercials que vulguin obtenir una llicència d’obertura d’un negoci. Estan obligades a realitzar-la totes les activitats classificades a l’Annex III de la llei 20/2009, i les no classificades per la mida del local o altres característiques; aquestes a part del projecte tècnic també necessiten la declaració responsable.

Per a realitzar el tràmit de la comunicació prèvia d’activitat, cal:

  • Presentar al registre de l’ajuntament tota la documentació que l’administració requereix
  • Efectuar la declaració responsable del propietari
  • Incloure una fotocòpia del CIF/NIF
  • Entregar el projecte i certificat tècnic signat per un tècnic competent

Així com també altres qüestions que depenen dels ajuntaments, com poden ser:

  • Presentació del contracte de lloguer
  • Comunicació de la referència cadastral
  • Entre d’altres.

Així com també cal pagar les taxes corresponents. Aquestes poden variar d’un municipi a un altre, i es tracta d’una taxa fixa i un % de l’import de les instal·lacions que figuren en el pressupost d’execució del projecte tècnic.

 

Els serveis tècnics de l’ajuntament són els responsables de verificar que el local compleixi amb la normativa nacional, autonòmica i local. Per això, disposar d’un equip tècnic de confiança és imprescindible tant per l’elaboració del projecte de comunicació, com per garantir que tot el procediment segueix la normativa.

Contacta amb Ecopime si vols iniciar el teu negoci.

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA