Actualment, molts dels edificis de nova construcció compten amb instal·lacions d’energies renovables que afavoreixen a reduir el consum i a aprofitar el que es genera de manera més òptima. 
 
Alhora, cada vegada, és més habitual trobar edificis més antics que també opten per canviar les seves fonts d’energia per unes de noves renovables.

És el cas d’aquest habitatge a Guissona en el que l’equip d’Ecopime vam fer el projecte tècnic de nova instal·lació per plaques fotovoltaiques d’autoconsum en la coberta amb estructura coplanar i inclinada.

A vegades, pot semblar que, depenent de la forma d’una coberta o façana, pugui ser complicada la seva instal·lació. Però, lluny d’això, a Ecopime trobem la manera òptima de fer la instal·lació correctament per aprofitar l’energia solar al màxim. 

instalacio de panells solars

En quins llocs es poden instal·lar plaques fotovoltaiques?

Les plaques solars fotovoltaiques es poden instal·lar en diferents espais sempre que puguin garantir aquestes condicions:

  • Llum solar. Evitar espais on hi pugui haver hores del dia en les que hi hagi ombra tant d’un altre edifici com de vegetació. 
  • Orientació. Les plaques han de poder situar-se de manera que rebin la llum més directa possible del sol per optimitzar els recursos.
  • Alçada. A vegades, per aconseguir la llum solar directa, s’ha de trobar un punt elevat com, en molts casos, seria la coberta d’un edifici.
  • Accés limitat. És essencial per evitar vandalisme o robatoris. Situar-les en un lloc on sigui difícil el seu accés o estigui protegit.
  • Estructura ferma. Les plaques han d’anar instal·lades en una superfície resistent a prova de vent, aigua i altres factors deteriorats.  

Aquestes condicions es poden donar en llocs com, principalment, les teulades, però també, en façanes, esplanades de camp, etc. 

Estàs pensant en fer una instal·lació de plaques fotovoltaiques però necessites assessorament? Tens un espai que vols aprofitar, però no estàs segur/a si és viable per a la instal·lació? 
 
Parlem-ne sense compromís! 

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA