L‘ús de fonts d’energia renovable és s important que mai. Aprofitar l’energia solar és una de les formes s efectives i sostenibles per reduir la despesa energètica d’una llar i disminuir la dependència de fonts convencionals d’energia.  

Et compartim 5 consells bàsics que cal que tinguis en compte per instal·lar plaques solars per a l’autoconsum de manera eficient. 

A Ecopime Projects estem especialitzats en projectes d’instal·lació de plaques solars i aerotèrmia, per això volem compartir amb tu 5 consells pràctics per a la instal·lació de plaques solars per a l’autoconsum. 

 

Avalua la viabilitat de la instal·lació 

Abans de procedir amb la instal·lació de plaques solars, és important avaluar la viabilitat del projecte. Considera factors com la ubicació de la teva llar, l’orientació del sostre, l’ombra de les edificacions veïnes i l’espai disponible. Des d’Ecopime Projects t’ajudem a determinar la millor opció per a la teva llar. 

 

Dimensiona adequadament el sistema 

Cal assegurar-se que el sistema de plaques solars estigui dimensionat adequadament per a les teves necessitats energètiques. El càlcul precís de la demanda energètica de la teva llar i la producció esperada de les plaques solars ajudarà a determinar el nombre òptim de panells solars i la capacitat del sistema de bateries, si és necessari. 

Informa’t del nostre servei de càlcul de dimensionat d’instal·lacions fotovoltaiques. 

 

Optimitza l’orientació i l’inclinació dels panells 

L’orientació i l’inclinació dels panells solars són factors clau per a la seva eficiència. En general, s’aconsegueix la millor producció d’energia solar quan els panells estan orientats cap al sud i inclinats al voltant de 30-45 graus. No obstant això, en alguns casos, com en sostres amb una orientació diferent, es poden utilitzar sistemes de seguiment solar per augmentar l’eficiència. 

 

Manteniment regular dels panells solars 

El manteniment adequat dels panells solars és essencial per a la seva eficiència i vida útil. Assegura’t de netejar els panells regularment per eliminar la pols, la brutícia i altres contaminants que puguin reduir la seva capacitat de captació de llum solar. També verifica el sistema elèctric periòdicament i repassa les connexions per assegurar-te que tot funcioni correctament. 

 

Monitoritza el rendiment del sistema 

Estableix un sistema de monitoratge per seguir el rendiment dels panells solars. Això et permetrà identificar qualsevol problema o baix rendiment amb promptitud i prendre les accions correctives necessàries. 

 

Controlar certs aspectes a l’hora d’instal·lar plaques solars per a l’autoconsum t’ajudarà a que la inversió sigui efectiva i amb els resultats esperats. A Ecopime Projects som especialistes en aquest tipus d’instal·lacions; informa-te’n sense compromís. 

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA