En l’àmbit empresarial, l’obertura d’un nou negoci comporta un conjunt de requisits legals i tècnics que poden resultar complexos. Un exemple recent d’èxit és la col·laboració d’Ecopime amb una clínica dental a Guissona, on vam proporcionar el suport tècnic necessari per a la comunicació prèvia d’activitat. Aquest projecte ens permet mostrar la importància de comptar amb un equip tècnic expert i de confiança per garantir una execució fluïda i sense entrebancs, des del projecte inicial fins a l’obertura oficial de la clínica.

Què és la comunicació prèvia d'activitat?

La comunicació prèvia d’activitat és un tràmit necessari per obrir certs tipus de negocis. A diferència d’una llicència d’obertura, que requereix un procés de sol·licitud i aprovació més llarg, la comunicació prèvia permet iniciar l’activitat simplement comunicant-ho a l’administració local i complint amb una sèrie de requisits tècnics i legals. Aquest sistema, però, no implica menys rigor, ja que és essencial complir amb totes les normatives municipals i de seguretat industrial.

En el cas de la clínica dental a Guissona, l’equip tècnic d’Ecopime va treballar estretament amb l’empresa per preparar tota la documentació necessària, assegurant-nos que complia amb els estàndards de seguretat industrial i higiene exigits per la normativa d’aplaició. En aquest sentit, es va incloure:

  • Documentació tècnica: El nostre equip va elaborar tots els plànols i informes tècnics requerits per a la comunicació prèvia.
  • Verificació de normatives: Ens vam assegurar que la clínica complia amb les normatives d’aplicació, com ara l’accessibilitat, la seguretat contra incendis i els requisits sanitaris.
  • Coordinació amb l’ajuntament: Vam realizar el registre i comunicació de la documetnació amb l’Ajuntament per assegurar una transició sense problemes cap a l’obertura.

Diferències entre comunicació prèvia i llicència d'obertura

La principal diferència entre la comunicació prèvia d’activitat i la llicència d’obertura rau en el temps i la complexitat del procés. Mentre que la llicència d’obertura requereix l’aprovació prèvia de l’ajuntament, la comunicació prèvia permet iniciar l’activitat després de presentar la documentació corresponent. No obstant això, això no significa que es pugui passar per alt cap requisit. De fet, la comunicació prèvia implica una gran responsabilitat, ja que l’empresa és responsable de complir amb totes les normatives.

Per què és important comptar amb un equip tècnic de confiança?

La complexitat dels requisits legals i tècnics fa que sigui imprescindible comptar amb un equip tècnic de confiança per a la comunicació prèvia d’activitat. Serà imprescindible per comptar amb el coneixement i l’experiència, i així evitar errors que podrien retardar o impedir l’obertura del teu negoci.

El nostre equip va aportar a la clínica dental a Guissona:

  • Experiència i coneixement: La nostra experiència en projectes similars ens va permetre identificar ràpidament els requisits específics per a la comunicació prèvia.
  • Gestió eficient del procés: Ens vam encarregar de coordinar totes les etapes del projecte, des de l’elaboració de la documentació fins a la comunicació amb les autoritats locals.
  • Suport continuat: Estem disponibles per resoldre qualsevol dubte o problema que pugui sorgir fins i tot després de l’obertura.

 

Comptar amb un equip tècnic de confiança, com Ecopime, és essencial per garantir l’èxit del teu projecte i evitar problemes futurs. Si estàs considerant obrir un negoci, posa’t en contacte amb nosaltres per obtenir l’assessorament tècnic i legal que necessites.

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA