Des d’Ecopime, hem assessorat i dut a terme aquest projecte en què em presentat la comunicació prèvia d’activitat per a un viver i magatzem agrícola en una nau industrial, que ha requerit un certificat tècnic i un projecte tècnic.

Quines activitats constitueixen un viver de plantes?

Segons la classificació catalana d’activitats econòmiques, són categoritzats com a vivers aquells espais que comprenen:

  • La producció de tots els productes per a les plantacions vegetals (fins i tot esqueixos i plantacions llavoreres) per a la reproducció directa de plantes o bé per a la creació de planter amb la finalitat de plantar-lo, posteriorment, i produir plantes.
  • El conreu de plantes per a la plantació.
  • El conreu de plantes per a la jardineria ornamental, fins i tot la torba per a trasplantacions.
  • El conreu de plantes vives i productes de la floricultura per a bulbs, arrels i tubercles; esqueixos i clapes de bolets.
  • L’explotació de vivers, excepte els forestals.

L’equip d’Ecopime hem realitzat la comunicació prèvia d’activitat per un viver de plantes i magatzem agrícola ubicat en una nau industrial a Lliçà d’Amunt.

Activitats auxiliars del negoci

L’empresa i la nau es classifiquen segons la seva activitat principal, que és la del viver de plantes. A aquesta activitat se li associen altres activitats auxiliars com l’administració, la compra, l’emmagatzematge, la reparació, etc.

En aquest cas, també es fa ús d’un espai destinat a magatzem. L’emmagatzematge es contempla com a una activitat auxiliar, ja que es contemplen les quatre condicions requerides:

a) Produir serveis que no són venuts al mercat.
b) Existir, pel que fa al seu tipus i importància, en la generalitat de les unitats productores similars.
c) Servir únicament a la unitat productora de la qual depèn.
d) Contribuir al cost dels factors de la unitat estadística de la qual depèn, però que no genera formació bruta de capital fix.

Comunicació prèvia d’activitat amb certificat tècnic

Per a posar en coneixement de l’Administració l’inici d’una activitat econòmica, és necessari fer la Comunicació prèvia d’activitat del local. En tots els casos de comunicació d’activitat s’ha de presentar el certificat tècnic amb l’acreditació del compliment dels requeriments que disposa la normativa actual.

En aquest cas concretament, també és necessari la redacció del projecte tècnic

Per què és necessari un projecte tècnic?

El cas d’aquest Viver és obligació també presentar un projecte tècnic. Les característiques de l’activitat que es durà a terme juntament amb la mida de la superfície construïda per a desenvolupar aquesta activitat fan necessari presentar, addicionalment, el projecte tècnic per a la comunicació de l’activitat.

La nau industrial on es desenvoluparan les activitats de viver te una superfície construïda de més de 120m2. Segons la normativa actual, les activitats compreses en la categoria de “Vivers i conreus de plantes ornamentals” amb aquestes dimensions, demanen aquest document.

A Ecopime t’acompanyem per a gestionar la comunicació prèvia d’activitat del teu negoci.  

Si tens una consulta sobre la seva classificació d’activitat, contacta amb nosaltres sense compromís. 

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA