A l’actualitat, la instal·lació de plaques solars per a l’autoconsum a les llars s’ha tornat una opció cada vegada més popular. En aquest article, t’expliquem quins factors hem de tenir en compte a l’hora d’instal·lar un sistema fotovoltaic per a l’autoconsum, així com els beneficis que ofereix i les fases involucrades en el procés d’instal·lació.

A Ecopime estem especialitzats en el disseny, gestió i desenvolupament de projectes d’energies renovables com l’energia solar fotovoltaica.

Què has de tenir en compte per instal·lar plaques solars per a autoconsum?

Si estàs buscant una instal·lació d’un sistema fotovoltaic per a l’autoconsum a casa teva, és essencial que tinguis en compte els següents factors:

Avaluació del sostre i la ubicació

És fonamental avaluar si el sostre de l’habitatge és adequat per a la instal·lació de panells solars. S’han de considerar factors com l’orientació, la inclinació i l’ombra projectada per objectes pròxims.

 Consum elèctric

És important avaluar el consum elèctric de l’habitatge per a determinar la grandària adequada del sistema fotovoltaic. Això permet dimensionar correctament el nombre de panells necessaris per a cobrir la demanda d’energia.

 Normativa i regulacions

És essencial conèixer les normatives i regulacions locals relacionades amb la instal·lació de plaques solars. Això inclou els permisos requerits, les restriccions estètiques i les tarifes de connexió a la xarxa elèctrica.

 

Beneficis de la instal·lació fotovoltaica per a autoconsum

La instal·lació de plaques solars per a autoconsum en cases ofereix una sèrie de beneficis significatius:

Estalvi econòmic

En generar energia neta i renovable, es redueix la dependència de la xarxa elèctrica convencional, la qual cosa es tradueix en un estalvi a llarg termini en la factura d’electricitat.

Energia sostenible

La generació d’energia a partir de fonts renovables com la solar contribueix a la reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, fomentant un estil de vida més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Autonomia energètica

En produir la seva pròpia electricitat, els propietaris d’habitatges amb instal·lacions solars per a autoconsum poden tenir major autonomia energètica i reduir la seva dependència de la xarxa elèctrica convencional, especialment en situacions de talls d’energia.

Quines són les fases de la instal·lació de plaques solars?

La instal·lació d’un sistema fotovoltaic per a autoconsum generalment implica les següents fases:

 Disseny i planificació

En aquesta etapa, es realitza una avaluació detallada del consum elèctric, es determina la ubicació i orientació òptima dels panells solars i es realitza un disseny adequat del sistema.

 Adquisició d’equips

Se seleccionen els panells solars, inversors i altres components necessaris. És important triar equips d’alta qualitat i eficiència per a garantir un rendiment òptim del sistema.

Instal·lació

Es duu a terme la instal·lació física dels panells solars en el sostre, juntament amb la instal·lació dels inversors i la connexió elèctrica

 

A Ecopime t’acompanyem en tot el procediment per a la instal·lació de plaques solars.

Te n’informem sense compromís.

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA