El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Generalitat de Catalunya, en el marc del Pla nacional per a l’erradicació de l’amiant a Catalunya, ha públicat una sèrie d’ajuts per a retirar amiant de les cobertes i instal·lar-hi plaques solars. 

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar, el passat dimecres 24 de maig, la convocatòria dels ajuts, que compten amb un termini de presentació de sol·licituds de dos mesos. 

La convocatòria té dues línies: la primera destina 10 milions d’euros per retirar residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant, destinats a habitatges particulars.  

A Ecopime t’ajudem en tota la tramitació de l’ajut, com també en l’elaboració dels projectes de retirada d’amiant i instal·lació de plaques solars que necessites.

Qui pot sol·licitar els ajuts per a la retirada d’amiant i instal·lació de plaques solars?

Els ajuts els poden sol·licitar persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i comunitats de veïns. 

Fins ara, les ajudes per a eliminar l’amiant s’atorgaven només a persones particulars. Com a novetat, aquest any es destinarà una segona línia de finançament de 40 milions d’euros per a dur a terme l’extracció i gestió de l’amiant, així com la instal·lació de panells solars per a autoconsum en els sostres d’edificis que hagin estat utilitzats o estiguin sent utilitzats per a activitats econòmiques, com a indústries, comerços o explotacions agràries. Aquesta ampliació de la convocatòria permetrà cobrir també als edificis comercials i industrials, no només els particulars. 

Tens una coberta d’amiant i vols aprofitar els ajuts de retirada per a la instal·lació de plaques solars? Te n’assessorem sense compromís.

Retirada d’amiant per un present i futur segur i sostenible

La retirada de l’amiant és un problema crucial a causa dels greus riscos per a la salut humana i el medi ambient associats amb aquest material altament perillós. L’amiant ha estat àmpliament utilitzat en la construcció a causa de les seves propietats aïllants i resistència a la calor i al foc. No obstant això, s’ha demostrat que les fibres d’amiant són extremadament perjudicials quan s’inhalen o s’alliberen el medi ambient. 

L’amiant també representa un risc mediambiental significatiu. Quan les estructures que contenen amiant es deterioren o es demoleixen, les fibres d’amiant s’alliberen l’aire i poden ser transportades a llargues distàncies. Això pot contaminar el sòl, l’aigua i els aliments, i afectar negativament la fauna i flora pròximes. 

Amb aquest ajut, Generalitat de Catalunya ajuda a la seva retirada i alhora contribueix a reforçar la instal·lació d’energies renovables.  

 

Contacta’ns si et vols acollir a l’ajut per la retirada d’amiant d’una coberta i instal·lació de plaques solars. 

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA