ENGINYERIA
ARQUITECTURA

BLOG

Necessito un certificat d’idoneïtat tècnica pel meu edifici?

Necessito un certificat d’idoneïtat tècnica pel meu edifici?

Si el teu edifici no ha passat la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) perquè es considera que no compleix amb les condicions de seguretat, salubritat o estructura mínimes, donada la seva antiguitat o qualsevol altre motiu, pots completar-la realitzant el Certificat d’Idoneïtat Tècnica (CIT).

El CIT és un tràmit que serveix per concloure una resolució desfavorable de la ITE, d’obligat compliment per a edificis residencials d’habitatge col·lectiu, amb més de 50 anys d’antiguitat. En cas de no superar el Certificat d’Idoneïtat Tècnica, caldrà solucionar-ho.

Amb la ITE i el CIT certifiquem que un habitatge compleix les mínimes condicions de seguretat, salubritat i estructura. A Ecopime t’acompanyem en tot el procés d’inspecció del teu edifici.

De què consta el certificat d’idoneïtat tècnica (CIT)?

El certificat d’idoneïtat tècnica només pot ser tramitat per un arquitecte o aparellador, que pot ser el mateix que realitzi la Inspecció Tècnica de l’Edifici. Aquest ha de comprovar que tots els defectes de l’edifici s’hagin resolt, emetre un certificat i enviar-lo a l’organisme responsable, en funció de la normativa territorial (en el màxim dels casos, a l’Ajuntament).

El certificat d’idoneïtat tècnica es composa de:

  • Dades de l’edifici: on es troba l’immoble, característiques de l’emplaçament i número de construcció
  • Dades del tècnic: dades detallades sobre el tècnic (nom, cognoms, número de col·legiat, col·legi tècnic i titulació)
  • Declaració de certificació: data de finalització de les obres, qui és l’encarregat de la seva execució i correcció de les deficiències. En aquest apartat, queden resolts tots els aspectes pels quals la ITE ha estat desfavorable, on també s’hi inclou el número d’expedient i la data de presentació de la institució municipal corresponent.

Un cop presento el Certificat d’Idoneïtat Tècnica, què passa?

A l’obtenir el Certificat d’Idoneïtat Tècnica tanquem l’expedient desfavorable sobre l’immoble, de manera que l’edifici ja no estarà obligat a passar una inspecció tècnica fins passats 10 anys, tot i que si l’edifici té més de 50 anys, pot ser que el període es redueixi fins els 5 anys.

Si un edifici no obté el CIT, tampoc podrà aconseguir la ITE, i en conseqüència pot rebre multes de fins a 6000€.

 

Has pensat en comprar o vendre un habitatge, i no saps quina documentació o certificats necessites? Contacta amb Ecopime i te n’assessorem sense compromís.

 

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA