Si el teu edifici no ha passat la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) perquè es considera que no compleix amb les condicions de seguretat, salubritat o estructura mínimes, donada la seva antiguitat o qualsevol altre motiu, pots completar-la realitzant el Certificat d’Idoneïtat Tècnica (CIT).
El CIT és un tràmit que serveix per concloure una resolució desfavorable de la ITE, d’obligat compliment per a edificis residencials d’habitatge col·lectiu, amb més de 50 anys d’antiguitat. En cas de no superar el Certificat d’Idoneïtat Tècnica, caldrà solucionar-ho.
Amb la ITE i el CIT certifiquem que un habitatge compleix les mínimes condicions de seguretat, salubritat i estructura. A Ecopime t’acompanyem en tot el procés d’inspecció del teu edifici.
De què consta el certificat d’idoneïtat tècnica (CIT)?
El certificat d’idoneïtat tècnica només pot ser tramitat per un arquitecte o aparellador, que pot ser el mateix que realitzi la Inspecció Tècnica de l’Edifici. Aquest ha de comprovar que tots els defectes de l’edifici s’hagin resolt, emetre un certificat i enviar-lo a l’organisme responsable, en funció de la normativa territorial (en el màxim dels casos, a l’Ajuntament).
El certificat d’idoneïtat tècnica es composa de:
- Dades de l’edifici: on es troba l’immoble, característiques de l’emplaçament i número de construcció
- Dades del tècnic: dades detallades sobre el tècnic (nom, cognoms, número de col·legiat, col·legi tècnic i titulació)
- Declaració de certificació: data de finalització de les obres, qui és l’encarregat de la seva execució i correcció de les deficiències. En aquest apartat, queden resolts tots els aspectes pels quals la ITE ha estat desfavorable, on també s’hi inclou el número d’expedient i la data de presentació de la institució municipal corresponent.
Un cop presento el Certificat d’Idoneïtat Tècnica, què passa?
A l’obtenir el Certificat d’Idoneïtat Tècnica tanquem l’expedient desfavorable sobre l’immoble, de manera que l’edifici ja no estarà obligat a passar una inspecció tècnica fins passats 10 anys, tot i que si l’edifici té més de 50 anys, pot ser que el període es redueixi fins els 5 anys.
Si un edifici no obté el CIT, tampoc podrà aconseguir la ITE, i en conseqüència pot rebre multes de fins a 6000€.
Has pensat en comprar o vendre un habitatge, i no saps quina documentació o certificats necessites? Contacta amb Ecopime i te n’assessorem sense compromís.