Per tal de fer realitat la instal·lació fotovoltaica a la nostra llar o local, caldrà tenir en compte el dimensionat de la instal·lació per fer que aquest sigui el més eficient possible, considerant les necessitats que tinguem.

Disposar d’assessorament expert en el càlcul de dimensionat d’instal·lacions fotovoltàiques és essencial per a garantir eficiència i efectivitat energètica.

Què cal tenir en compte a l’hora de dimensionar una instal·lació fotovoltaica?

A l’hora de calcular el dimensionat d’una instal·lació fotovoltaica, tenim en compte:

  • Espai que disposem

Cal disposar d’un espai suficient per a la instal·lació fotovoltàica, considerant la ubicació de l’immoble.

  • Consum energètic que realitzem habitualment

Hem de conèixer quin és el consum energètic que requerim, de manera que pel càlcul caldrà considerar els kWh que consumim anualment, discriminant el consum durant les hores de sol.

  • Orientació i inclinació de la coberta 

Com més espai disponible tinguem orientat a sud, la instal·lació serà molt més eficient. De manera que cal tenir en compte l’orientació òptima de les plaques solars i els espais d’ombra que limiten la instal·lació en quan a afectar de forma considerable en la seva producció. 

Com dimensionar l’espai necessari per a una instal·lació fotovoltaica?

Havent considerat el número de plaques solars que necessita la llar o espai, podrem determinar si l’espai és viable. En aquest sentit, caldrà tenir en compte el tipus de plaques solars que s’intal·laran i les zones aptes per a la instal·lació, per tal d’evitar els obstàcles que hi puguin haver (finestres, xemeneies, respiradors, etc.).

La vida útill d’un sistema fotovoltaic hauria de ser, com a mínim, de 30 anys. En aquest sentit, seleccionar materials de qualitat per a la instal·lació és un fet important per a la rendibilitat del projecte. 

 

Des d’Ecopime estudiem cada projecte com si fos únic per tal d’oferir el resultat més eficient possible. Dissenyem, construïm la instal·lació i fem el manteniment de parcs solars i instal·lacions fotovoltaiques, així com ens encarreguem dels tràmits legals.

Compromesos en el teu projecte, som el teu equip tècnic de confiança.

Contacta’ns sense compromís.

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA