Instal·lar plaques solars per a l’autoconsum en la teva llar és una opció ideal per a contribuir a la sostenibilitat i l’eficiència energètica, i alhora aconseguir un estalvi en la factura mensual. No obstant això, és crucial comprendre quin tipus d’instal·lació s’adapta millor a les necessitats de la teva llar.

Des d’Ecopime, com a empresa experta en la gestió de projectes d’instal·lació de plaques fotovoltaiques, et presentem aquesta guia per a determinar quina instal·lació de plaques solars és la més adequada per a la teva llar.

1. Avaluació de consum energètic:

El primer pas és avaluar el teu consum energètic actual. Això implica revisar les teves factures d’electricitat per a determinar quanta energia consumeixes mensualment. Aquesta informació és vital per a dimensionar correctament la instal·lació de plaques solars i garantir que cobreixi les teves necessitats de consum.

2. Anàlisi de la superfície disponible:

A continuació, hem d’examinar la superfície disponible a la teva llar per a la instal·lació de plaques solars. Això pot incloure el sostre, la façana o fins i tot estructures independents en el terreny.

És important calcular quants panells solars es poden instal·lar en funció de l’espai disponible i la capacitat de càrrega estructural.

A Ecopime ens encarreguem de tot el dimensionament de plaques solars per tal que la teva instal·lació sigui efectiva.

3. Orientació i inclinació:

L’orientació i la inclinació de les plaques solars tenen un impacte significatiu en el seu rendiment. Idealment, les plaques solars han de situar-se cap al sud a l’hemisferi nord (o cap al nord en l’hemisferi sud) i tenir una inclinació que maximitzi la captació de la llum solar al llarg del dia. En funció de la tipologia de coberta i espai disponible dissenyem la instal·lació per a maximitzar la producció d’aquesta.

4. Dimensionament del sistema:

Basant-nos en l’avaluació del teu consum energètic i la superfície disponible, dimensionem el sistema de plaques solars de manera adequada. Això implica determinar la quantitat de panells solars necessaris, així com la grandària de l’inversor i la capacitat d’emmagatzematge d’energia (en el cas d’utilitzar un sistema de bateries).

5. Selecció de tecnologia i components:

Com a oficina tècnica especialitzada, ens encarreguem de seleccionar els millors components i tecnologies per a la teva instal·lació de plaques solars. Això inclou panells solars d’alta eficiència, inversors de qualitat i sistemes de monitoratge per a garantir un rendiment òptim i una gestió eficient de l’energia.

6. Tràmits i permisos:

Finalment, ens encarreguem de gestionar tots els tràmits i permisos necessaris per a la instal·lació de plaques solars en la teva llar. Això pot incloure obtenir llicències de construcció, complir amb els codis i regulacions locals, i coordinar amb companyies elèctriques per a la connexió a la xarxa.

A Ecopime som experts en projectes d’energia renovable, oferim un servei complet en la gestió de projectes d’instal·lació de plaques solars per a l’autoconsum. Des de l’avaluació inicial fins a la instal·lació i posada en marxa, som aquí per a ajudar-te a fer el pas cap a un futur més sostenible i energèticament eficient en la teva llar.

 

Contacta’ns sense compromís!

 

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA