L’energia solar fotovoltaica s’ha convertit en una opció cada vegada més popular per a l’autoconsum energètic en habitatges. En aquest article et comptem l’execució d’un projecte tècnic de nova instal·lació solar fotovoltaica per a l’autoconsum a Lleida.
Coneixes els beneficis de comptar amb un sistema de producció d'energia solar per a l'autoconsum?

Beneficis del sistema de producció d'energia solar per a l'autoconsum

La instal·lació d’un sistema d’energia solar fotovoltaica per a l’autoconsum en un habitatge ofereix una sèrie de beneficis significatius. Pren nota!

  • Redueix la dependència de fonts d’energia convencionals, la qual cosa disminueix els costos a llarg termini.
  • Genera electricitat de manera sostenible, es contribueix a la protecció del medi ambient i es redueix la petjada de carboni.
  • Proporciona independència energètica i estabilitat en el subministrament elèctric, especialment en àrees propenses a talls d’energia
  • A través de la tecnologia de mesurament bidireccional, és possible fins i tot vendre l’excés d’electricitat generada a la xarxa elèctrica, la qual cosa pot generar ingressos addicionals.

Per què necessites un projecte tècnic per a la instal·lació fotovoltaica

L’execució d’un projecte d’instal·lació solar fotovoltaica requereix d’un enfocament professional i tècnic. Comptar amb un projecte tècnic adequat permet dissenyar el sistema de manera òptima, tenint en compte factors com la ubicació geogràfica, l’orientació i la inclinació de la coberta, la capacitat de càrrega i altres elements específics de l’habitatge.  
A més, un projecte tècnic garanteix el compliment de les normatives i regulacions vigents, la qual cosa és essencial per a assegurar la seguretat i la qualitat del sistema. 


Per a això necessitaràs comptar amb un equip professional, integrat per enginyers i tècnics especialitzats, que exerceixen un paper crucial en la instal·lació i posada en marxa del projecte.  

A Ecopime Projects som tècnics especialitzats en el disseny de projectes d’instal·lació de plaques solars per a l’autoconsum.

L'estructura coplanar per a la instal·lació fotovoltaica d'un habitatge

A la instal·lació solar fotovoltaica realitzada a Lleida, es va utilitzar una estructura coplanar a la coberta de l’edifici. Aquesta estructura consisteix a col·locar els panells solars en un pla horitzontal, paral·lels al sostre, la qual cosa permet una instal·lació més estètica i uniforme. A més, l’estructura coplanar facilita el manteniment dels panells, ja que el seu accés és més senzill. En utilitzar aquesta configuració, s’optimitza la captació d’energia solar, maximitzant l’eficiència dels panells i la producció d’electricitat. 


A Ecopime t’acompanyem en tot el procediment per a la instal·lació de plaques solars. 
T’informem sense compromís.

 

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA