Fer ús d’energies renovables a la llar ja no és cosa només d’entitats, grans habitatges o empreses, cada vegada més pisos escullen solucions sostenibles a través de l’energia renovable. A més, aquest 2021, la Unió Europea ha impulsat un pla de recuperació per reparar els danys causats per la pandèmia de la Covid-19, coneguts com Next Generation EU, els quals suposen més de 800.000 milions d’euros per a impulsar de forma definitiva les energies renovables i l’autoconsum, a través d’ajuts per a la instal·lació de plaques solars.

Amb aquesta subvenció, la instal·lació de plaques solars per a l’autoconsum es fa més viable per a qualsevol tipus de llar, doncs els ajuts poden arribar al 30% del pressupost protegible.

A Ecopime t’informem i t’assessorem en tota la tramitació previa per a sol·licitar ajuts per a la col·locació d’energia solar fotovoltaica.

Cada cop més les llars tenen més opcions per a utilitzar energia renovable, i en conseqüència ser més sostenibles i ecològicament netes. Per aconseguir-ho, existeixen diferents opcions: plaques solars d’autoconsum, aerotèrmia o energia solar tèrmica.

 

Tipus d’energies renovables per la llar

A continuació expliquem les diferencies d’aquests tipus d’energies sostenibles, disponibles per la llar, cada cop amb més facilitats.

 

Plaques solars d’autoconsum

L’energia solar d’autoconsum fa referència a l’energia elèctrica produïda i consumida per un mateix usuari mitjançant la instal·lació de plaques solars.

Cada instal·lació d’autoconsum solar és diferent, doncs s’ha d’adaptar a les característiques de l’habitatge o local i al tipus d’autoconsum que es vulgui realitzar.

Comptar amb una equip expert per a l’assessorament i instal·lació d’energia renovable per a l’autoconsum és imprescindible per evitar qualsevol imprevist.

 

Aerotèrmia

L’aerotèrmia consisteix en bombes de calor d’última generació dissenyades per a oferir refrigeració a l’estiu, calefacció a l’hivern i, si es vol, aigua calenta tot l’any.

Es tracta d’un sistema d’energia per la llar alternatiu al tradicional, molt més sostenible i energèticament eficient. Utilitza una tecnologia que extreu energia de l’aire exterior gràcies a un sistema de bombes. L’aerotèrmica pot extreure fins a un 75% d’energia de l’aire de l’atmosfera per tal de reduir l’ús de l’electricitat per a l’equip, utilitzant només al 25%.

 

Energia solar tèrmica

L’energia solar tèrmica converteix els raigs del sol i la calor de les radiacions solars en calor per a utilitzar-se a les llars. Principalment s’utilitza per escalfar l’aigua sanitària i per a la calefacció. Es tracta d’un tipus d’energia molt eficient per a zones on toca molt el sol.

 

Vols aconseguir una llar energèticament eficient? Contacta amb Ecopime i t’assessorem en les diferents possibilitats de la teva llar, així com els ajuts als que et pots acollir.

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA