L’estiu pot ser una època meravellosa per gaudir del sol i les activitats a l’aire lliure, però també pot portar temperatures extremadament altes que fan que l’interior de la llar es converteixi en un espai poc confortable i haguem d’invertir en aparells i despesa energètica 

Et compartim 5 consells d’aïllament tèrmic que pots optar per a utilitzar a la teva llar i evitar el malestar de la calor a la llar. 

Has de saber que tens a la teva disposició algunes mesures de millora constructiva i aïllament adequat, que et poden permetre mantenir la teva llar fresca i còmoda durant els mesos més calorosos de l’any. Des d’Ecopime Projects et compartim alguns consells pràctics per a aïllar la teva llar de la calor aquest estiu. Pren nota! 

Aïllament tèrmic de finestres i portes

Les finestres i portes són punts vulnerables quan es tracta d’entrades de calor. Considera la instal·lació de vidres de baixa emissivitat o de doble vidre amb làmina de control solar per bloquejar els rajos del sol. També pots optar per cortines o persianes tèrmiques que redueixin la transferència de calor. 

Aïllament de parets i sostres

Assegurar-te que les parets i sostres estan ben aïllats és fonamental per mantenir la frescor a l’interior. Pots millorar l’aïllament existent afegint aïllament complementari, com ara panells aïllants o materials aïllants de baixa conductivitat tèrmica. Això ajudarà a prevenir la penetració de calor durant les hores més caloroses del dia. 

Ventilació adequada

Una ventilació adequada és essencial per mantenir la circulació d’aire fresc a l’interior. Assegura’t que els ventiladors i els sistemes de ventilació estiguin en bon estat de funcionament i fes servir-los estratègicament per expulsar l’aire calent i atraure l’aire fresc durant les hores més fresques del dia o la nit. 

Materials de construcció reflectants

Utilitzar materials de construcció reflectants al sostre o a l’exterior de la teva llar pot reduir significativament l’absorció de calor. Opta per teulades de color clar o cobertes reflectants que redueixin la radiació solar directa i, per tant, la transferència de calor cap a l’interior. 

Ajuda’t de les plantes

Les plantes amb fulles grans i densos poden proporcionar una barrera natural contra el sol. Considera la possibilitat de plantar arbres de fulla caduca als costats sud i oest de la teva llar per proporcionar ombra durant els mesos d’estiu. Això no només ajudarà a reduir la calor, sinó que també afegirà una sensació de frescor i bellesa al teu entorn. 

 

A Ecopime Projects treballem conjuntament amb tu com a oficina tècnica especialitzada en enginyeria i arquitectura, perquè trobis la millor opció per a fer de la teva llar el lloc més confortable on viure. 

Contacta’ns sense compromís. 

 

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA