Reduir més del 50% la factura de llum i controlar la despesa energètica de la llar és possible amb sistemes de producció energètica per a l’autoconsum, com la instal·lació de plaques solars.  

L’energia solar es presenta com la font d’energia més potent del futur per reduir la dependència energètica i fer front al canvi climàtic que, a més, permet recuperar la inversió ràpidament. 

Has pensat d’instal·lar plaques solars per a l’autoconsum energètic de la teva llar? A Ecopime som experts en instal·lació d’energia solar fotovoltaica. 

A banda, l’entorn polític ha pres l’accelerador els últims anys en l’aposta per les energies renovables. És sabut que Europa vol posar en marxa la implantació gradual de l’obligació legal d’instal·lació de plaques solars en edificis comercials i residencials. En concret, serà obligatori instal·lar panells en: 

  • Edificis comercials nous amb una àrea de més de 250m2 a partir de l’any 2026. 
  • Edificis comercials ja existents amb una àrea de més de 250m2 a partir de l’any 2027. 
  • Edificis residencials nous a partir de l’any 2029.  

Per aconseguir-ho, estan a disposició una sèrie d’ajuts a les quals poder acollir-se, i fer el pas cap a l’autoconsum. 

A Ecopime som especialistes en el disseny, gestió i desenvolupament de projectes d’energies renovables. Contacta’ns si et vols acollir a les subvencions per a l’autoconsum. 

Subvencions per a instal·lar plaques solars

Actualment, la Generalitat de Catalunya ofereix subvencions per a l’instal·lació d’energies renovables per a l’autoconsum, incloent-hi les plaques solars fotovoltaiques. Les subvencions són un incentiu per a les persones i les empreses que volen invertir en sistemes de producció energètica sostenibles. 

Les subvencions vigents per a l’autoconsum d’energia solar a Catalunya inclouen: 

  1. Programa de suport a l’autoconsum d’energia renovable: ajuts per a les inversions en instal·lacions d’autoconsum d’energia renovable, incloent-hi les plaques solars fotovoltaiques. 
  1. Pla d’Energies Renovables i Eficiència Energètica: subvencions per a les inversions en tecnologies verdes, incloent-hi les plaques solars fotovoltaiques per a l’autoconsum. 
  1. Programa de foment de l’ús de l’energia renovable: ajuts per a les inversions en tecnologies verdes, incloent-hi les plaques solars fotovoltaiques, per fomentar la seva adopció. 

Aquestes subvencions estan disponibles per persones i empreses que es troben a Catalunya. És important consultar les condicions i requisits específics de cada programa per a més informació i per a conèixer si es compleixen els requisits per a obtenir la subvenció. 

 

A Ecopime t’acompanyem en tot el procediment de sol·licitud d’ajuts per a la instal·lació de plaques solars, com ens encarreguem de tota la documentació tècnica que necessites per a aconseguir que la teva llar sigui autosuficient energèticament. 

Te n’informem sense compromís. 

 

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA