Inicia un nou negoci i necessita adequar el local comercial? Sabia que li caldrà el projecte d’activitat per a obrir el seu nou negoci? Li expliquem com des d’Ecopime vam treballar amb el centre de venda online New Baby d’Igualada, per a realitzar l’adequació i projecte d’activitat de la nova obertura del showroom de venda.

[Tweet “Ha pensat en obrir un punt de venda? Contacti amb @Ecopime per a adequar el seu local comercial.”]

Disposar de la llicència d’obertura de negoci municipal és imprescindible per a que un local pugui exercir una activitat comercial, i s’haurà de renovar en cas de canviar l’activitat o que hi hagi modificacions en l’àmbit del negoci.

 Tipus de llicències d’obertura i d’activitat

Disposar de la llicència d’activitat d’un negoci és obligatori i el tipus variarà en funció de l’activitat, dels riscos que impliqui i les molèsties que generi. L’únic cas exempt de presentar documentació és en negocis que es realitzin a la llar, sempre que no impliqui venda directa i que no comporti molèsties al veïnat.

Activitats qualificades

Aquest tipus d’activitats són les que generen molèsties, són nocives i/o perilloses. En aquest cas, es requereix la llicència d’obertura i per tant alhora cal disposar del projecte tècnic complet, amb els diferents informes que es requereixin, com ara urbanístics, mediambientals, jurídics, sanitaris, entre altres.

[Tweet “Necessita assessorament per adaptar el seu local a tota la normativa d’obertura d’activitat? Contacti’ns!”]

Aquest informe i els projectes tècnics només el poden realitzar professionals acreditats i col·legiats, com ara arquitectes, arquitectes tècnics, aparelladors o enginyers tècnics industrials.

A Ecopime som especialistes en llicències d’obertura i d’activitat. L’assessorem i adaptem el seu local perquè compleixi amb tots els requisits.

En funció del tipus d’activitat, caldrà incloure diferents permisos concrets, com ara el de manipulació d’aliments, la normativa en cas d’incendis, insonorització, permís de la comunitat de veïns, entre altres.

Activitats innòcues

Si les activitats a realitzar no provoquen cap molèstia important, només cal declarar l’activitat amb un informe tècnic més simple, acompanyat de la declaració responsable, on quedi plasmat que el local compleix amb la normativa corresponent.

Aquest tipus d’activitats no provoquen cap molèstia ni a béns públics ni a privats, i tampoc tenen cap impacte. És el cas d’oficines de serveis, petits comerços, entre d’altres.

[Tweet “Vol obrir un negoci? Contacti amb @Ecopime; l’informem de tot el procediment normatiu.”]

Procediment per a efectuar la comunicació d’obertura i d’activitat

Els 3 passos que cal que segueixi per comunicar l’inici de la seva activitat són:

  1. Elaborar l’informe o projecte tècnic de llicència d’obertura i/o adequació del local
  2. Pagar les taxes municipals
  3. Presentar la sol·licitud de comunicació prèvia d’obertura, amb el projecte tècnic, a l’Ajuntament del municipi

► Contacti amb Ecopime per a qualsevol dubte o ajuda que necessiti, així com per a realitzar tota la tramitació que necessita per aconseguir la llicència d’obertura i d’activitat del seu negoci.

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA