És època de vacances, sinònim de marxar de casa amb les pertinences bàsiques dins les maletes i de deixar darrera el pany de la porta d’altres de més importants. De fet, pensar en les vacances és pensar en desconnexió i relaxació, però sovint també en la intranquil·litat per la seguretat de la llar. Una de les preocupacions més comuns és rebre una desagradable sorpresa tornant de vacances, com ara un robatori o furt.

Com protegir casa nostra per marxar de vacances?

Existeixen diferents mesures que ens poden ajudar a evitar el risc de robatori mentre nosaltres gaudim de les vacances; li plantegem 6 idees:

1. Portes i finestres de seguretat per retardar la intrusió el màxim possible

La clau és incloure elements de resistència que facin que el lladre tardi a entrar a la nostra llar, i que quan ho faci, ja hagi causat prou rebombori per ser detectat. En aquest aspecte, es recomana instal·lar portes i finestres de seguretat que facin una bona resistència d’accés a la llar.

[Tweet “Contacti amb @Ecopime si vol estudiar com reforçar la seguretat de la seva llar.”]

2. Reforçar les mesures de seguretat segons el tipus d’habitatge

Si vivim en un pis o bloc d’habitatges cal reforçar les mesures de seguretat, sobretot instal·lant sistemes de seguretat o alarmes; de la mateixa manera que si vivim en una comunitat de veïns, també podem avisar-los que estiguin al cas de possibles moviments estranys.

3. Tancar sempre amb clau totes les portes.

Sempre ens hem d’assegurar de tancar les portes de casa amb clau, anem on anem. Fins i tot si només sortim a sopar fora, hem de tancar ja que els lladres estudien el nostre dia a dia per detectar els moments de feblesa. A més, tingui en compte que el truc de deixar les claus a casa, sota la catifa o a la torreta del jardí el coneixem tots.

L’error és pensar que el delinqüent no es prepara el seu robatori. Prepari la seva llar per la resistència!

4. Rodejar la llar d’una bona il·luminació.

Els espais foscos i poc visibles faciliten la feina dels lladres, de manera que una bona il·luminació al voltant de la llar converteix en vulnerable la seva actuació. Són interessants les llums amb sensor de moviment, per exemple, als jardins i patis.

5. Confiï a qui contracti com a proveïdor de servei a la seva llar.

Sovint els robatoris tenen un component de proximitat o familiaritat amb la víctima, per exemple, pel que fa a personal de servei d’obres, subministrament, llar, etc. Comptar amb un equip professional i de confiança per a les actuacions que faci a la llar és important per evitar qualsevol disgust.

6. Sigui discret quan marxi.

No cal amagar-se, però sí ser discret a l’hora de carregar les maletes, sobretot si vivim en una casa, per tal de no deixar en evidència que deixem la llar durant uns dies sola. Si té garaig, intenti carregar les maletes a dins.

[Tweet “Amb simples precaucions podem reduir el risc de robatori a la nostra llar.”]

A l’estiu els robatoris a les llars són més freqüents, però la clau és posar-ne consciència i estar preparats per qualsevol ensurt. Comparteixi aquests 6 consells als seus familiars, amics i coneguts per a la seguretat de tots i totes!

[Tweet “No et perdis els 6 consells d’ @Ecopime per deixar la llar segura i marxar de vacances!”]

I per últim, si encara no ho fa, segueixi’ns a través de les nostres xarxes socials per no perdre’s cap contingut que pugui ser del seu interès:

LinkedIn | Facebook | Twitter

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA