Viure en una de les zones amb més hores de llum solar té grans avantatges, entre elles, ser més que eficients per a la instal·lació i creació d’energia fotovoltaica d’autoconsum. Però, davant els canvis de normatives i legislacions, són molts els usuaris que se senten desorientats davant la possibilitat de tenir una instal·lació de plaques solars.

Anem a començar pel concepte …

Com es genera l’energia fotovoltaica d’autoconsum?

La instal·lació de plaques solars per a autoconsum és una de les propostes que empreses, indústries, comunitats de veïns i cases particulars es plantegen per consumir l’energia generada en comptes de demandar-de la xarxa elèctrica.

Amb la utilització dels panells solars, s’aprofita l’energia solar per convertir-la en electricitat, estalviant en el consum i la factura de la llum a l’hora que es respecta el medi ambient i es fomenta l’ús de les energies renovables.

Però … Quins requisits s’han de cumpliar per instal·lar plaques fotovoltaiques per a autoconsum?

La instal·lació ha de comptar amb un estudi d’enginyeria per aconseguir aprofitar a l’màxim l’energia solar, el nombre de mòduls o plaques solars mentre s’optimitzen els costos per rendibilitzar el projecte.

 Dissenyem i legalitzem la instal·lació de plaques solars per a autoconsum. Et acompanyem en el procés.

Els nostres equip d’enginyers gestionaran tot el procés de disseny inicial de la proposta d’instal·lació de plaques solars i l’estudi preliminar detallat. Coneixent les característiques del projecte, podem idear i donar forma. Seguirem amb la tramitació de comunicació d’obres menors als Ajuntaments pertinents per obtenir els permisos que siguin necessaris i així poder gestionar la instal·lació.

Tot seguit, ens encarregarem de les gestions d’intermediació amb la companyia distribuïdora d’energia elèctrica (amb la qual s’obtindrà el Nº CAU de la instal·lació prevista) així com la redacció de la memòria tècnica o projecte tècnic de legalització i documentació tècnica que haurà de signar l’empresa instal·ladora.

Com a últims passos, tramitarem la inscripció de la nova instal·lació elèctrica (RITSIC) al Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya i  al Registre d’Autoconsum de Catalunya (RAC).

I ja només ens quedarà l‘acompanyament en les gestions d’intermediació amb la companyia comercialitzadora per a l’actualització del contracte per incorporar la nova instal·lació d’autoconsum.

A Ecopime t’acompanyem en la direcció i assistència tècnica en fase d’execució de la instal·lació solar

Si ja ets empresa instal·ladora us donarem les garanties per poder dissenyar i legalitzar el vostre projecte solar fotovoltaic.

A Ecopime l’assessorem en tot el procés. Contacti’ns per rebre assessorament professional.

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA