ENGINYERIA
ARQUITECTURA

BLOG

Ajudes de fins a 6000€ per a la compra de cotxes elèctrics a través del programa MOVES

Ajudes de fins a 6000€ per a la compra de cotxes elèctrics a través del programa MOVES

El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat el programa MOVES, un projecte que pretén incentivar la compra de cotxes elèctrics, amb l’objectiu de reduir els nivells de contaminació i millorar la qualitat de l’aire de l’Estat Espanyol.

El programa, que està cofinançat pel Fons Europeu del Desenvolupament Regional (FEDER) i estarà gestionat per l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), contempla ajudes per a turismes, furgonetes, camions, quadricicles i motocicletes alternatius als combustibles fòssils, per a persones físiques o jurídiques, empreses privades, professionals autònoms, comunitats de propietaris i entitats públiques.

 

Finançament de punts de càrrega de vehicles elèctrics

Els punts de càrrega de vehicles elèctrics també es contemplen per a ser subvencionats, arribant a cobrir entre un 30% i un 60% del seu cost, amb un màxim de 100.000€, depenent del tipus de beneficiari. També es percep el desenvolupament de sistemes de préstec de bicicletes elèctriques, i fins a 200.000€ per a la implementació de Plans de Transport als Centres de Treball amb una ajuda del 50% del cost subvencionable.

[Tweet “A @Ecopime estem compromesos amb les polítiques d’estalvi energètic.”]

 

Objectes subvencionables

La quantitat de la subvenció s’ha establert en funció del tipus de vehicle. Segons ha anunciat el Govern, el finançament serà de fins a 700€ per a motos elèctriques, 5000 per a cotxes elèctrics i fins a 15000€ per a camions i autobusos amb propulsió alternativa.

Les actuacions que s’inclouen al programa MOVES i per tant estan subjectes a la subvenció, són:

  • Adquisició de vehicles d’energies alternatives, sent obligatori el desballestament d’un vehicle M1 de més de 10 anys o d’un vehicle N1 de més de 7, per a adquisicions de vehicles nous M1 o N1.
  • Implantació d’infraestructura de recarrega de vehicles elèctrics.
  • Implantació de sistemes de préstecs de bicicletes elèctriques.
  • Implantació de mesures contingudes a plans de transport al treball a empreses.

 

[Tweet “La millora i conservació del medi ambient és responsabilitat de tots i totes. A @Ecopime som empresa compromesa amb l’entorn.”]

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA