El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat el programa MOVES, un projecte que pretén incentivar la compra de cotxes elèctrics, amb l’objectiu de reduir els nivells de contaminació i millorar la qualitat de l’aire de l’Estat Espanyol.

El programa, que està cofinançat pel Fons Europeu del Desenvolupament Regional (FEDER) i estarà gestionat per l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), contempla ajudes per a turismes, furgonetes, camions, quadricicles i motocicletes alternatius als combustibles fòssils, per a persones físiques o jurídiques, empreses privades, professionals autònoms, comunitats de propietaris i entitats públiques.

 

Finançament de punts de càrrega de vehicles elèctrics

Els punts de càrrega de vehicles elèctrics també es contemplen per a ser subvencionats, arribant a cobrir entre un 30% i un 60% del seu cost, amb un màxim de 100.000€, depenent del tipus de beneficiari. També es percep el desenvolupament de sistemes de préstec de bicicletes elèctriques, i fins a 200.000€ per a la implementació de Plans de Transport als Centres de Treball amb una ajuda del 50% del cost subvencionable.

[Tweet “A @Ecopime estem compromesos amb les polítiques d’estalvi energètic.”]

 

Objectes subvencionables

La quantitat de la subvenció s’ha establert en funció del tipus de vehicle. Segons ha anunciat el Govern, el finançament serà de fins a 700€ per a motos elèctriques, 5000 per a cotxes elèctrics i fins a 15000€ per a camions i autobusos amb propulsió alternativa.

Les actuacions que s’inclouen al programa MOVES i per tant estan subjectes a la subvenció, són:

  • Adquisició de vehicles d’energies alternatives, sent obligatori el desballestament d’un vehicle M1 de més de 10 anys o d’un vehicle N1 de més de 7, per a adquisicions de vehicles nous M1 o N1.
  • Implantació d’infraestructura de recarrega de vehicles elèctrics.
  • Implantació de sistemes de préstecs de bicicletes elèctriques.
  • Implantació de mesures contingudes a plans de transport al treball a empreses.

 

[Tweet “La millora i conservació del medi ambient és responsabilitat de tots i totes. A @Ecopime som empresa compromesa amb l’entorn.”]

Tens dubtes?

Truca ara o omple el formulari!

SOLICITA INFORMACIÓ PERSONALITZADA