OBRIR EL SEU NEGOCI AMB ECOPIME
ÉS MÉS FÀCIL!

Vol saber com obtenir una llicència d’ activitat a Barcelona?

També oferim serveis a Tarragona, Lleida i Girona.

Per què necessita una llicència d'activitat per a l'obertura del seu negoci?

D’acord amb la Llei 20/2009 i la llei 16/2015 de simplificació administrativa tota activitat ha de disposar d’un certificat i projecte tècnic realitzat i signat per un tècnic competent, responsable de l’activitat.

Quin tipus de procediments es pot trobar per realitzar una llicència d'activitat quan consulti al seu Ajuntament? Quina documentació tècnica requereix cada a un d'ells?

Es pot resumir en tres tràmits:

 1. El TRÀMIT DE DECLARACIÓ DE RESPONSABLE és el més simple, un cop realitzades totes les obres d’adequació necessàries en el local. Hem d’entrar a l’Ajuntament una declaració de responsable signada pel titular de l’establiment conforme es compleixen totes les normatives i que es disposa d’un certificat d’un tècnic. En aquest moment ja es pot començar l’activitat econòmica i tramitar la llicència d’activitat.
 2. El TRÀMIT DE COMUNICACIÓ PRÈVIA, un cop realitzades totes les obres d’adequació necessàries en el local. Hem d’entrar a l’Ajuntament un projecte tècnic i certificat tècnic signat per un tècnic competent. En aquest moment ja es pot començar l’activitat econòmica i tramitar la llicència d’activitat.
 3. El TRÀMIT DE LLICÈNCIA D’ACTIVITAT s’ha d’elaborar i entrar a l’Ajuntament el projecte tècnic. Un cop l’Ajuntament emeti la llicència d’activitat, aproximadament 1 mes o més, llavors és el moment de realitzar les obres necessària i un cop estiguin totes fetes es realitza i tramita el certificat tècnic a l’Ajuntament. En aquest moment quan es pot començar a dur a terme l’activitat econòmica.

Quines taxes caldrà pagar a l'Ajuntament per a la llicència d'obertura?

Les taxes van en funció del tràmit que s’ha de realitzar i del municipi (llicència d’activitat a Barcelona, Manresa, Igualada, …). Sempre és millor consultar a l’Ajuntament on es vol desenvolupar l’activitat econòmica.

Quan cal passar algun control addicional per part d'entitats d'inspecció per a l'inici de l'activitat?

Depèn del projecte i del municipi. Contacti amb nosaltres i l’informarem si el tràmit per demanar una llicència d’activitat està subjecte a inspecció d’una entitat ambiental de control.

Quina informació necessita per poder cotitzar els honoraris tècnics per a l'obertura del seu projecte?

La informació que necessitem per realitzar un pressupost per a la llicència d’activitat per a l’obertura d’un negoci són: els metres quadrats del local, activitat que es vol fer i municipi on es vol implantar. Us recomanem que abans de llogar el local ens truqui i vam visitar el seu local desitjat per fer-li un pressupost i indicar-li els factors a tenir en compte per adaptar el local a la seva activitat.

ECOPIME som especialistes en llicències d’activitat!

Quins són els serveis que li podem oferir per obtenir la
llicència d’activitat per a l’obertura del seu negoci?

 • Visita del local al qual vol instal·lar la seva activitat i assessorament tècnic per poder veure la idoneïtat del mateix a l’activitat que pretén iniciar.
 • Estudi de la compatibilitat urbanística de l’activitat.
 • Projecte tècnic i tràmits de les obres menors, en cas que n’hi hagi, i / o col·locació de rètol del local, per poder dur a terme les actuacions d’adequació del local per a la seva adaptació a l’ús desitjat, gestionant tots els tràmits amb les administracions competents.
 • Direcció tècnica d’obra, control i coordinació entre industrials que treballin en l’adequació del local per a llicència d’activitat.
 • Elaboració de la documentació tècnica per a l’obertura de la seva activitat, tramitant la documentació davant l’Ajuntament a més de l’assessorament tècnic addicional que es requereixi.
 • Gestió de projectes per a la legalització de les instal·lacions.
 • Assessorament en visites d’inspecció i control previ d’entitats col·laboradores de l’administració.

Per a més informació, no dubti en contactar
amb nosaltres i estudiarem de
forma personalitzada el seu cas

Truqui ara!
93 173 70 13

o ompli el formulari

captcha


Per poder enviar aquest correu heu d'acceptar la
Política de privacitat

EL NOSTRE VALOR ÉS EL NOSTRE EQUIP!

 • Serietat i experiència amb tots els tràmits de llicències.
 • Agilitat en la resposta i la tramitació d’expedients.
 • Servei a mida de cada client.
 • Gestionem de manera integral tot el procés.
 • Pressupost competitiu i tancat.
 • Equip professional format per tècnics competents en tots els àmbits.

Li oferim serietat, agilitat i garanties en tot el procés!

VOSTÈ NO HAURÀ DE PREOCUPAR-SE DELS ASPECTES TÈCNICS. NOSALTRES ENS ENCARREGUEM DE GESTIONAR-LOS TOTS